Highlanderin lihan ominaisuudet
Scottish Agricultural College (yliopistotasoinen maatalousoppilaitos) on tutkinut asiaa ja todennut, että highland cattle naudanlihassa on vähemmän rasvaa ja kolesterolia ja enemmän rautaa ja proteiineja kuin keskivertaisessa naudanlihassa.
Pala 100g | | highland paisti | | keskivertonaudan paisti |
Rasva | | 4,2 | | 13,5 | |
Kolesteroli | | 45,8 | | 63,0 | |
Proteiini | | 22,4 | | 18,9 | |
Rauta | | 2,0 | | 2,3 |
Pala | | highland lapa | | muu lapa |
Rasva | | 4,7 | | 10,6 | |
Kolesteroli | | 42,2 | | 63,0 | |
Proteiini | | 21,6 | | 20,2 | |
Rauta | | 2,3 | | 1,9 |
Pala | | highland file | | muu file |
Rasva | | 7,1 | | 22,8 | |
Kolesteroli | | 37,0 | | 67,0 | |
Proteiini | | 21,8 | | 16,6 | |
Rauta | | 2,3 | | 1,6 |
Pala | | highland keskiverto | | muu keskiverto |
Rasva | | 4,5 | | 15,6 | |
Kolesteroli | | 40,9 | | 64,3 | |
Proteiini | | 20,7 | | 18,6 | |
Rauta | | 2,1 | | 2,0 |